Wednesday-ompelukaava FI | EN

15,00 

 

  • Painettu paperinen ompelukaava suomalaiselta Kässäkerho Pom Pomilta
  • Suunniteltu ja painettu Kuopiossa
  • Kaavassa koot 32–58
  • Vaikeusaste: edistynyt aloittelija
  • Kaava sisältää saumanvarat
  • Sisältää ompeluohjeet suomeksi tai englanniksi
  • Uudistetussa (05/22) ompeluohjeessa mukana kuvalliset leikkuusuunnitelmat

Wednesday on mukava ja rento taiteilijantakin ompelukaava. Wednesday on monikäyttöinen takkimalli, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankiin. Wednesday-takin voi pukea yhtä hyvin niin mekon päälle kuin farkkujenkin kaveriksi. Samalla kaavalla voit myös helposti ommella lyhyen, vyötärölle ulottuvan Wednesday-jakun.

Wednesday-takissa on hieman vajaamittaiset kimonohihat, joiden hihansuut voit kääntää. Lisäksi takissa on pyöreä pääntie ja halkiot sivusaumoissa. Voit itse päättää, käytätkö takkia avoinna ilman nappeja vai ompeletko yhden napin tai vaikka koko rivin alas asti, jolloin takkia voi käyttää mekkona. Takin pääntie ja hihansuut viimeistellään erillisillä alavaroilla, joihin voit halutessasi käyttää kontratina eri kangasta kuin muuhun takkiin. Lisäksi takkiin ommellaan suuret ja käytännölliset taskut.

Takkikaava sopii mainiosti jo hieman edistyneille aloittelijoille. Jos olet jo ommellut vaikkapa meidän Monday– ja Tuesday-mekot, onnistut varmasti tässäkin!

Wednesday-taiteilijantakin ompelukaava sisältää selkeät ja kuvitetut ompeluohjeet joko suomeksi tai englanniksi (valitse kieliversio alasvetovalikosta) sekä leikkuusuunnitelmat 143 cm–150 cm leveille kankaille. Wednesday-ompelukaavassa on koot 32–58.

Takki on kaavoitettu väljäksi ja rennoksi, siinä on koosta riippumatta n. 20 cm väljyysvaraa. Jos rinnanympäryksesi on esimerkiksi 89 cm, voisi koko 38 olla sopiva sinulle. Valmiin vaatteen rinnanympärys on tällöin 109 cm. Jos et ole ihan niin väljien vaatteiden ystävä, valitse pienempi koko. Tarkista valmiin vaatteen mitat kaavan mittataulukosta.

Suosittelemme takkiin ohuehkoa, laskeutuvaa joustamatonta kangasta. 100% pellavakangas on oma suosikkimme, mutta esimerkiksi puuvillakankaasta takki onnistuu yhtä hyvin.

Takin ompeluun tarvitset kangasta kaikkiin kokoihin 2,7 m + 0,6 m kontrastivärisiin käännettäviin alavaroihin. Jos teet takin yksivärisenä niin kankaan kokonaismenenekki on tällöin 3,3 m. HUOM! Jos käytät kuviollista kangasta, kankaan menekki voi olla suurempi kuviokohdistuksen takia.

Lisäksi tarvitset

  • Viisi nappia, halkaisija 1,5–2 cm
  • 0,6 m kiinnisilitettävää tukikangasta

 

WEDNESDAY-OMPELUKAAVA – VALMIIN TAKIN MITAT

Wednesday-ompelukaavan kokotaulukko

Wednesday on Kässäkerho Pom Pomin viikonpäivien mukaan nimetyn ompelukaavasarjan kolmas ompelukaava. Kurkkaa toki myös helppo Monday-mekkokaava, tykätty Tuesday-mekkokaava sekä Thursday-kietaisuhameen ompelukaava.

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#wednesdaytakki, #pompomwednesdaytakki & #pompomwednesdaydustercoat