Wednesday-ompelukaava FI | EN

15,00 

 

  • Painettu paperinen ompelukaava suomalaiselta Kässäkerho Pom Pomilta
  • Suunniteltu ja painettu Kuopiossa
  • Kaavassa koot 32–58
  • Vaikeusaste: aloittelija–keskitaso
  • Kaava sisältää saumanvarat
  • Uudistetussa (05/22) ompeluohjeessa mukana kuvalliset leikkuusuunnitelmat

Sisältää ompeluohjeet suomeksi tai englanniksi. Valitse kieliversio alasvetovalikosta.

Poista

Wednesday-ompelukaava on Pom Pomin kolmas oma ompelukaava. Wednesday on rento taiteilijantakki, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankiin. Wednesday-takin voi pukea yhtä hyvin niin mekon kuin farkkujenkin kaveriksi. Takin juju löytyy kontrastivärisistä, mielenkiintoisista käänteistä. Wednesday on vaatekaapin uusi lempparivaate.

Wednesday-takissa on hieman vajaamittaiset kimonohihat, joiden hihansuut voit kääntää. Lisäksi takissa on pyöreä pääntie ja halkiot sivusaumoissa. Voit itse päättää, käytätkö takkia avoinna ilman nappeja vai ompeletko yhden napin tai vaikka koko rivin alas asti, jolloin takkia voi käyttää mekkona.

Kaavan avulla ompelet todellisen arjen luottovaatteen tai vaikka useammankin. Nimestään huolimatta Wednesday on vaate, joka sopii jokaiseen päivään. Kaava sopii mainiosti jo hieman edistyneille aloittelijoille. Eli jos olet ommellut meidän Monday– ja Tuesday-mekot, onnistut varmasti tässäkin! Kaava sisältää kuvitetut ompeluohjeet joko suomeksi tai englanniksi sekä leikkuusuunnitelmat 143 cm–150 cm leveille kankaille.

Takki on kaavoitettu väljäksi. Siinä on koosta riippumatta n. 20 cm väljyysvaraa. Eli jos rinnanympäryksesi on esimerkiksi 89 cm niin koko 38 voisi olla sopiva sinulle. Jos et ole ihan niin väljien vaatteiden ystävä, valitse pienempi koko. Kannattaa siis tarkistaa taulukosta valmiin vaatteen mitat. Kaavassa koot 32–58.

Suosittelemme takkiin ohuehkoa, laskeutuvaa joustamatonta kangasta. 100% pellavakangas on oma suosikkimme, mutta esimerkiksi puuvillakankaasta takki onnistuu yhtä hyvin.

Takin ompeluun tarvitset kangasta kaikkiin kokoihin 2,7 m + 0,6 m kontrastivärisiin käännettäviin alavaroihin. Jos teet takin yksivärisenä niin kankaan kokonaismenenekki on tällöin 3,3 m. HUOM! Jos käytät kuviollista kangasta, kankaan menekki voi olla suurempi kuviokohdistuksen takia.

Lisäksi tarvitset

  • Viisi nappia, halkaisija 1,5–2 cm
  • 0,6 m kiinnisilitettävää tukikangasta

WEDNESDAY-OMPELUKAAVA – VALMIIN TAKIN MITAT

Wednesday-ompelukaavan kokotaulukko

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#wednesdaytakki, #pompomwednesdaytakki & #pompomwednesdaydustercoat