Monday-ompelukaava FI | EN

15,00 

 

  • Painettu paperinen ompelukaava suomalaiselta Kässäkerho Pom Pomilta
  • Suunniteltu ja painettu Kuopiossa
  • Kaavassa koot 32–58
  • Vaikeusaste: aloittelija
  • Kaava sisältää saumanvarat
  • Sisältää ompeluohjeet suomeksi tai englanniksi
  • Uudistetussa (09/21) ompeluohjeessa mukana kuvalliset leikkuusuunnitelmat
  • Tämä kaava kulkee kätevästi kirjeitse

Suuren suosion saavuttanut Monday-ompelukaava on helppo mekkokaava, joka sopii aloittelevillekin ompelijoille. Valitse Monday-mekko siis vaikkapa ihkaensimmäiseksi ompeluprojektiksesi!

Monday-kaavan avulla ompelet todellisen arjen luottomekon tai vaikka useammankin, koska lyhythihainen ja mutkaton Monday on nimestään huolimatta mekko, joka sopii jokaiseen päivään. Ompelukaava sisältää koot 32–58.

Voit ommella Monday-mekon väljempänä tai kapeampana, antaa mekon hulmuta vapaana tai käyttää sen kanssa vyötä. Monday-mekko on kaavoitettu väljäksi, siinä on koosta riippumatta n. 20 cm väljyysvaraa. Valitse sopiva koko mittataulukosta. Jos rinnanympäryksesi on esimerkiksi 92 cm, voisi koko 38 olla sopiva sinulle. Tällöin valmiin mekon rinnanympärys on 112 cm. Jos haluat hieman kapeamman mallin, valitse pienempi koko.

Ompelukaava on painettu paksulle ja helposti käsiteltävälle paperille Kuopiossa, ja paperinen kaava-arkki on pakattu kätevään pahvikuoreen. Helppo mekkokaava sisältää myös  ompeluohjeet joko suomeksi tai englanniksi (valitse kieliversio alasvetovalikosta) sekä leikkuusuunnitelmat 143 cm ja 150 cm leveille kankaille.

Suosittelemme Monday-mekkoon ohuehkoa, laskeutuvaa joustamatonta kangasta. 100% pellavakangas on oma suosikkimme, mutta esimerkiksi puuvillakankaasta mekko onnistuu yhtä hyvin.

Katso mekon kankaanmenekki alla olevasta taulukosta. Pom Pomin pellavakankaat ovat pääsääntöisesti 143 cm leveitä. HUOM! Jos käytät kuviollista kangasta, kankaan menekki voi olla suurempi kuviokohdistuksen takia.

Monday-kaavaa on myös helppo varioida, voit vaikkapa lisätä mekkoon taskut tai ommella siihen rypytetyn röyhelöhelman. Taskulisäosan kaavan ja ompeluohjeet löydät blogistamme klikkaamalla tästä, ja helman muokkaamiseen tarvittava ohjeistus löytyy klikkaamalla tästä!

MONDAY-OMPELUKAAVA – VALMIIN VAATTEEN MITAT

Monday-ompelukaavan kokotaulukko

 

MONDAY-OMPELUKAAVA – KANKAAN MENEKKI

Monday-ompelukaava - kankaan menekki

 

Monday on Kässäkerho Pom Pomin ensimmäinen oma ompelukaava, viikonpäivien mukaan nimetyn ompelukaavasarjan ykkönen! Kurkkaa toki myös pidempihihainen Tuesday-mekkokaava, Mondayn päälle hyvin sujahtavan Wednesday-takkimekon kaava sekä ihana Thursday-kietaisuhameen ompelukaava.

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#mondaymekko & #pompommondaydress