Thursday-ompelukaava FI

15,00 

 

  • Painettu paperinen ompelukaava suomalaiselta Kässäkerho Pom Pomilta
  • Suunniteltu ja painettu Kuopiossa
  • Kaavassa koot 32–58
  • Vaikeusaste: edistynyt aloittelija
  • Sisältää ompeluohjeet suomeksi, englannikielinen versio tulossa myyntiin myöhemmin
  • Ompeluohjeessa mukana kuvallinen leikkuusuunnitelma

Thursday-ompelukaava ihana kietaisuhameen ompelukaava. Paperisen kaavan avulla ompelet liehuvan kietaisuhameen, joka sopii monenlaiseen menoon. Thursday-hameen yläosa on lantiota myötäilevä, mutta rento. Hieman kellotettu helma ulottuu polven alle ja siinä on kaunis rypytys. Sivusaumoihin ommellaan kätevät taskut. Jos taskujen ompelu tuntuu liian haastavalta, voit jättää ne helposti poiskin.

Hame solmitaan kiinni nauhoilla hameen sisä- ja ulkopuolelta. Voit halutessasi korvata nauhat myös neppareilla tai napeilla. Yksi mahdollisuus on korvata ainoastaan sisäpuolelle tulevat nauhat neppareilla. Vaihtoehtoja kiinnitykseen siis riittää! Tuotekuvien hameessa on nepparikiinnitys. Vyötärökaitale ja taskunsuut tuetaan kiinnisilitettävällä tukikankaalla.

Thursday-ompelukaava sisältää kuvitetut ompeluohjeet suomeksi sekä leikkuusuunnitelmat 143 cm ja 150 cm leveille kankaille. Kaava sopii edistyneille aloittelijoille. Englanninkielinen versio kaavasta tulossa myöhemmin!

Tarkista hameen valmiit mitat ohjeesta löytyvästä mittataulukosta. Thursday-hameen mitoitus on tyköistuvampi kuin Pom Pomin aiemmissa ompelukaavoissa. Taulukon mitat on otettu hameen etukappaleiden ollessa täysin päällekäin. Hameessa on n. 5 cm säätövaraa mittataulukon mittoja isommaksi eli jos puntaroit kahden koon välillä, kannattaa valita pienempi koko. Esimerkiksi, jos vyötärönympäryksesi on 75 cm niin koko 38 voisi olla sinulle sopiva. Kaavassa koot 32–58.

Suosittelemme hameeseen laskeutuvaa joustamatonta kangasta. 100% pellavakangas on oma suosikkimme, mutta puuvilla, ohut denim tai viskoosi sopisivat myös hameeseen mainiosti.

Katso kankaanmenekki alla olevasta taulukosta. Pom Pomin pellavakankaat ovat pääsääntöisesti 143 cm leveitä. HUOM! Jos käytät kuviollista kangasta, kankaan menekki voi olla suurempi kuviokohdistuksen takia.

Lisäksi tarvitset
  •  0,3 m kiinnisilitettävää tukikangasta kaikkiin kokoihin (lev. 90 cm)
  • N. 0,4 m 0,5–1 cm leveää nauhaa hameen sisälle tulevia solmimisnauhoja varten, jos et ompele niitä samasta kankaasta kuin hame
  • 2–4 nepparia tai nappia (halkaisija max 1,5 cm), jos et käytä solmimisnauhoja

 

THURSDAY-OMPELUKAAVA – VALMIIN HAMEEN MITAT

Thusday-ompelukaavan kokotaulukko

 

THURSDAY-OMPELUKAAVA – KANKAANMENEKKI

Thursday-ompelukaava - kankaamenekki

Thursday on Kässäkerho Pom Pomin viikonpäivien mukaan nimetyn ompelukaavasarjan neljäs ompelukaava. Kurkkaa toki myös helppo Monday-mekkokaava, tykätty Tuesday-mekkokaava sekä monikäyttöinen Wednesday-takkimekon kaava.

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#pompomthursdayhame & #pompomthursdayskirt