Tuesday-ompelukaava FI | EN

15,00 

 

Uusi erä Tuesday-kaavaa tulossa näillä näkymin keväällä –23. Tilaa saapumisilmoitus valitsemalla sopiva kieliversio alasvetovalikosta ja jättämällä sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon heti kun varasto on täydentynyt.

 

  • Painettu paperinen ompelukaava suomalaiselta Kässäkerho Pom Pomilta
  • Suunniteltu ja painettu Kuopiossa
  • Kaavassa koot 32–58
  • Vaikeusaste: aloittelija
  • Kaava sisältää saumanvarat
  • Sisältää ompeluohjeet suomeksi tai englanniksi
  • Uudistetussa (08/21) ompeluohjeessa mukana kuvalliset leikkuusuunnitelmat

Tuesday-kaava on helppo mekon ompelukaava, jolla ompelet huolettoman ja monikäyttöisen luottovaatteen. Aikaisemmin ilmestyneeseen Monday-mekkoon verrattuna Tuesday on hieman siistimpi eikä helma ole ihan yhtä hulmuava. Tuesday-mekko sopii hyvin työpaikalle tai vaikka juhliin!

Tuesday-mekossa on v-pääntie, puolipitkät kimonohihat ja päällitaskut. Sivusaumoihin ommeltavat solmimisvyöt voit sitoa joko eteen tai taakse ja muuttaa näin mekon ilmettä. Taskut ja solmimisvyöt voi toki ommellessa jättää poiskin mikäli haluat mekosta yksinkertaisemman.

Tykätty Tuesday-ompelukaava sisältää koot 32–58. Selkeä ompelukaava sopii hyvin myös aloitteville ompelijoille. Kaava sisältää ompeluohjeet joko suomeksi tai englanniksi (valitse kieliversio alasvetovalikosta) sekä leikkuusuunnitelmat 143 cm ja 150 cm leveille kankaille. Helppo mekon ompelukaava on painettu paksulle ja helposti käsiteltävälle paperille Kuopiossa, ja paperinen kaava-arkki on pakattu kätevään pahvikuoreen.

Tuesday-mekko on suunniteltu ja kaavoitettu väljäksi. Siinä on koosta riippumatta n. 20 cm väljyysvaraa. Valitse sopiva koko mittataulukosta. Jos rinnanympäryksesi on esimerkiksi 96 cm, voisi koko 38 olla sopiva sinulle. Valmiin mekon rinnanympärys on tällöin 116 cm. Jos et ole ihan niin väljien mekkojen ystävä, valitse pienempi koko.

Suosittelemme mekkoon ohuehkoa, laskeutuvaa joustamatonta kangasta. 100% pellavakangas on oma suosikkimme, mutta esimerkiksi puuvillakankaasta mekko onnistuu yhtä hyvin.

Katso kankaan menekki alla olevasta taulukosta. Pom Pomin pellavakankaat ovat pääsääntöisesti 143 cm leveitä. HUOM! Jos käytät kuviollista kangasta, kankaan menekki voi olla suurempi kuviokohdistuksen takia.

TUESDAY-OMPELUKAAVA – VALMIIN MEKON MITAT

Tuesday-ompelukaavan kokotaulukko

 

TUESDAY-OMPELUKAAVA – KANKAAN MENEKKI

Tuesday-ompelukaava - kankaan menekki

 

Tuesday on Kässäkerho Pom Pomin viikonpäivien mukaan nimetyn ompelukaavasarjan toinen ompelukaava. Kurkkaa toki myös helppo Monday-mekkokaava, monikäyttöinen Wednesday-takkimekon kaava sekä ihana Thursday-kietaisuhameen ompelukaava.

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#tuesdaymekko & #pompomtuesdaydress