PÖRRÖLANGAT

Pörrölangat, kuten silkkimohair, sopivat neulottavaksi joko yksinään tai kaksin-, jopa kolmikertaisina. Usein ne yhdistetään toiseen ohkaiseen tai paksumpaan lankaan, jolloin vaikkapa sileä villalanka muuttuu utuisen pörheäksi. Leikittele pörrölangan värillä ja luo ihanan meleerattuja neuloksia tai valitse sävy yksi yhteen toisen langan kanssa.

Pörrölangoita tyypillisin on silkki-mohairsekoitus. Näitä löytyy Kässäkerho Pom Pomista kaksi, hienolaatuinen Lace ja Isagerin suosittu Silk Mohair. Näiden lisäksi norjalaisen Rauma Garnin Alpaka Lin on aivan mahtava pörrölanka, jossa yhdistyy alpakka ja pellava.

Alpakkaa sisältävät myös Isagerin hieman hillitymmin pörheät Alpaca 1, 2 ja 3. Alpakkakuidun pörröisyys on hyvin hienovaraista mutta sitäkin ihanampaa, ja se sopii hyvin vaikkapa mohairia välttelevälle.

Myös tanskalaisen Gepard Garnin paksuhko Puno-lanka kuuluu ehdottomasti pörrölankojen kategoriaan. Tuubimaisesta pehmeän pörheästä langasta neulot vaikkapa ihanat muhkupipot tai lämpimät kaulurit.

Näytetään kaikki 7 tulosta

Näytetään kaikki 7 tulosta