PÖRRÖLANGAT

Pörrölangat, kuten silkkimohair, sopivat neulottavaksi joko yksinään tai kaksin-, jopa kolmikertaisina. Usein ne yhdistetään toiseen ohkaiseen tai paksumpaan lankaan, jolloin vaikkapa sileä villalanka muuttuu utuisen pörheäksi. Leikittele pörrölangan värillä ja luo ihanan meleerattuja neuloksia tai valitse sävy yksi yhteen toisen langan kanssa.

Pörrölangoista tyypillisin on silkkimohairlanka. Näitä löytyy Kässäkerho Pom Pomista kolme: Filcolanan upea Tilia, hienolaatuinen Lace ja Isagerin suosittu Silk Mohair. Näiden lisäksi norjalaisen Rauma Garnin Alpaka Lin on aivan mahtava hieman paksumpi pörrölanka, jossa yhdistyy alpakka ja pellava.

Alpakkaa sisältävät myös Isagerin hieman hillitymmin pörheät Alpaca 1, 2 ja 3. Alpakkakuidun pörröisyys on hyvin hienovaraista mutta sitäkin ihanampaa, ja se sopii hyvin vaikkapa mohairia välttelevälle.

Myös tanskalaisen Gepard Garnin paksuhko Puno-lanka sekä Lana Grossan ohuempi Ecopuno Tweed kuuluvat ehdottomasti pörrölankojen kategoriaan. Tuubimaisista pehmeän pörheistä langoista neulot vaikkapa ihanan lämpimät pipot tai kaulurit.