Villa-kirja | FI

26,60 

 

  • Tekijät: Anni Laitinen ja Jenni Vanhanen
  • Kustantaja: Readme.fi
  • Kieli: suomi
  • 232 sivua, kovakantinen
  • Julkaisuvuosi: 2021
  • Errata Pahantorjuja-neuleohjeen XL-kokoon löytyy täältä

3 varastossa

Anni Laitisen ja Jenni Vatasen VILLA-kirja vie lukijan syvälle suomalaisen villan maailmaan. VILLA-kirjassa ravistetaan ja raikastetaan suomalaiseen villaan liittyviä käsityksiä. 232-sivuisessa teoksessa kurkistetaan suomalaiseen villaperinteeseen, pohditaan nykytilaa ja visioidaan tulevaa sekä esitellään suomalaisen villan ainutlaatuisia ominaisuuksia. VILLA nostaa esille alan osaajia ja uusia innovaatioita.

Kansien välistä löytyy myös käsityövinkkejä ja -ohjeita, joissa suomalainen villa on parhaimmillaan. Kirjassa on 11 helppoa neuleohjetta hiuspannasta kirjoneulepaitaan sekä yksi ryijyohje.

Kirjan kirjoittajat Anni Laitinen ja Jenni Vanhanen ovat tahoillaan ja yhdessä tehneet työtä suomalaisen villan eteen usean vuoden ajan. Anni on kirjoittaja, kuvaaja ja somettaja, joka harrastaa monenlaista käsillä tekemistä. Jenni on tekstiiliartesaani ja käsityöyrittäjä, joka valittiin Vuoden Artesaaniksi vuonna 2019 ja sai TAITO-palkinnon vuonna 2020. Keväällä 2021 Anni ja Jenni perustivat suureen suosioon nousseen Suomalainen villa -verkkosivuston, joka kokoaa yhteen villatietouden ja kannustaa kotimaisten lankojen käyttöön.

Suomalainen villa on herättänyt kiinnostusta ja innostusta viime aikoina enemmän kuin vuosikymmeniin. Käsityöharrastajat ovat löytäneet suomalaisten lampaiden villasta valmistetut langat. Alalle on tullut lukuisia uusia yrittäjiä, ja moni yritys tähtää kansainvälisille markkinoille.

Suomalainen villa kiinnostaa jo Yhdysvalloissa ja Japanissa asti. Suomessa kasvaneiden lampaiden villa on erinomainen tuote. Villasta saadaan erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivaa materiaalia. Villa on luonnostaan lämmintä, hengittävää ja likaa hylkivää. Vastuullisesti lähellä tuotettu villa on eettinen valinta. Villantuotanto tukee monenlaista yrittäjyyttä kotimaassa läpi koko tuotantoketjun.

VILLA on monipuolisin ja kattavin suomalaisesta villasta julkaistu teos. Kirjan valokuvat on ottanut Anni Laitinen.

Pom Pomin käsinvärjätyt suomalaiset villalangat löydät täältä, mikäli tarvitset lankaa kirjan kaveriksi. VILLA-kirja on myös ihana lahjaidea suomalaista villaa rakastavalle!

♥ VILLA – suomalaisesta lampaasta pehmeiksi neuleiksi ♥

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#villakirja & @suomalainenvilla