Vams – Rauma Garn

4,70 

  • Kerän koko: 50 g / 83 m
  • Koostumus: 100% norjalainen villa, non-superwash
  • Puikkosuositus: 5–6 mm käyttökohteesta ja käsialasta riippuen
  • Suositeltu neuletiheys: 14–16 s / 10 cm
  • Langan vahvuus: Chunky
  • Käsinpesu, tasokuivaus
  • Valmistaja: Rauma Garn
  • Valmistettu Norjassa

Norjalaisen Rauma Garnin paksuhko Vams on konstailematon, ryhdikäs ja rehellinen 100% villalanka. Kaksisäikeinen kuohkeakierteinen Vams-villalanka sopii bulky- tai chunky- langanvahvuudelle kirjoitetuille neuleohjeille. Tiiviimpää neulepintaa tai ulkoiluun sopivaa villavaatetta kaipaavien kannattaa kokeilla Vams-lankaa myös aran-vahvuisiin neuleohjeisiin! Paksuudestaan huolimatta karstalanka Vams ei ole painavaa, vaan ilmavaa, yllättävänkin pehmeää ja ihanasti lämmittävää.

Vamsista neulot esimerkiksi kauniit kaarrokeneuleet sekä muut pitkäikäiset kirjoneuleet. Vams-villalanka sopii  kuitenkin loistavasti myös muihin neulepintoihin, kuten palmikoihin. Lisäksi Vams on hyvä huovutusvillalanka, koska sitä ei ole superwash-käsitelty. Kokeile siis myös ekstralämpimiin lapasiin tai tossuihin.

Vamsin värikartta on herkullinen ja sisältää paljon upeita meleerattuja, harmaalle pohjalangalle värjättyjä sävyjä. Meleeratut sävyt tunnistat verkkokaupassamme värinumeron perästä löytyvästä M-kirjaimesta.

Vams on valmistettu 100% norjalaisesta villasta. Lanka kehrätään Rauma Garnin lähes 100-vuotiaalla tehtaalla Romsdalenissa. Naisen M-kokoinen pusero syntyy noin 450–500 grammasta lankaa.

Vinkki: Vams on paksuudeltaan ja tiheyssuositukseltaan Léttlopi- ja Álafosslopi -lankojen välistä. Voit siis hyvin korvata nämä islantilaiset langat tällä ihanalla, ei niin pörheällä norjalaislangalla. Léttlopille suunnitelluissa takki- ja paitaohjeissa voi tarvittaessa valita yhtä numeroa pienemmän koon, jolloin alkuperäistä lankaa paksummasta Vamsista neulottu neule vastaa paremmin kokoa. Vastaavasti Álafosslopi-ohjeissa kannattaa valita suurempi koko, jotta valmiista neuleesta ei tule liian pieni.

VAMS-LANGALLE SUUNNITELTUJA OHJEITA

MUITA OHJESUOSITUKSIA VAMS-LANGALLE

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#raumavams & #raumavamsegarn