Pom Pom Suoma Single

10,00 12,00 

 

Uudistettu Suoma Single on täällä!
Lue lankauudistuksesta lisää alta.

Ensimmäisenä varastoon saatiin vaaleanharmaa, värjäämätön Harma-lankapohja. Värjäämättömät sävyt Valko ja Rusko sekä niille värjättävät sävyt tulossa saataville myöhemmin.

Esittelimme lankaa Instagram-livessä 18.3.2023. Tallenteen pariin pääset tästä.

 

  • Vyyhdin koko: 50 g / n. 150 m – HUOM. METRIMÄÄRÄ MUUTTUNUT
  • Koostumus: 60% suomenlampaan villa, 40% muu suomalainen villa, non-superwash
  • Puikkosuositus: 3–4 mm käyttökohteesta ja käsialasta riippuen
  • Suositeltu neuletiheys: 24–26 s / 10 cm
  • Langan vahvuus: Fingering
  • Hellävarainen käsinpesu ja tasokuivaus
  • Kehrätty Nurmeksessa
  • Värjätty käsin Kuopiossa
  • Valmistaja: Kässäkerho Pom Pom
  • Kaksi avattua vyyhtiä eli 100 g lankaa kulkee mainiosti kirjeenä

Suoma Single on Pom Pomin oma 100% suomalainen lanka. Lankapohjaa lähdettiin uudistamaan syksyllä 2022 ja lopputulos on hurmaava. Uusi Suoma Single on 100% itäsuomalaisten lampaiden villasta kehrättyä, ensiluokkaista, yksisäikeistä lankaa. Fingering-vahvuinen Suoma Single on omiaan erityisesti huiveissa sekä ohkaisissa paidoissa ja takeissa.

Alkuperäinen Suoma Single on ollut sekä meidän että monen muun neulojan lempparilanka. Yksisäikeinen lanka oli alunperin Virroilla kehrättyä pehmeän pörheää karstalankaa. Pitkään luulimme, ettei tämän parempaa voi olla, kunnes tutustuimme Idän kehräämön Anniinaan. Hän kehräsi Suoma Singlestä entistä pehmeämpää, kiiltävämpää ja kaikin puolin upeampaa lankaa, joka valloitti sydämemme täysin. Uskomme, että se tekee saman sinullekin.

Uudistettu Suoma Single on puolikampalankaa (semi-worsted), kevyttä, riittoisaa ja kissanpennunpehmeää. Muuttuneen kehräystyylin vuoksi uuden langan koostumus ja juoksevuus eroavat hieman vanhasta, mutta neuloutuvuus ja suositustiheys ovat ennallaan. Uutta ja vanhaa lankaa voi siis vallan hyvin neuloa samaan työhön. Mahdollinen, hienovarainen paksuusvaihtelu on langalle ominaista ja tuo neulepintaan eloisuutta. Lankaa ei ole superwash-käsitelty.

Uuden langan koostumus on 60% suomenlampaiden villaa ja 40% muuta suomalaista villaa. Sekoituksella lankaan saadaan kuohkeutta ja lempeää jämäkkyyttä. Juoksevuus on 50 grammalla lankaa noin 150 metriä kun aiempi juoksevuus oli n. 205 metriä.

Lankaa voi käyttökohteesta ja neulekäsialasta riippuen neuloa sekä ohuemmilla että paksummillakin puikoilla. Peruspuikkosuosituksemme Suoma Singlelle on 3–4 mm ja suositustiheys 24–26 s / 10 cm. Hienosäädimme langan ominaisuuksia huolella, jotta kaikki Suoma Singlelle tähän mennessä suunnitellut neuleohjeet sopivat myös uudelle lankapohjalle. Varaathan näihin ohjeisiin lankaa metreissä ilmoitetun menekin verran vyyhtimäärän sijaan, jotta lanka ei lopu kesken.

Uudistettu Suoma Single kehrätään Nurmeksessa käsinvalikoiduissa erissä. Idän kehräämön käyttämät villat tulevat n. 250 kilometrin säteeltä kehräämöstä ja villat myös pestään Pohjois-Karjalassa. Langat värjätään edelleen käsin pienissä erissä Pom Pomin omassa värjäämössä Kuopiossa.

Naisen M-kokoiseen neulepaitaan tai -takkiin kannattaa varata 350–400 grammaa lankaa, pieni huivi valmistuu 3–4 vyyhdistä.

SUOMA SINGLE -LANGALLE SUUNNITELTUJA OHJEITA

MUITA OHJESUOSITUKSIA SUOMA SINGLE -LANGALLE

POM POMIN KÄSINVÄRJÄTYISTÄ LANGOISTA

Langat värjätään pienissä erissä (max. 15 kpl kerrallaan). Käsinvärjättyjen lankojen saatavuus vaihtelee pohjalangan varastotilanteen ja värjäysaikataulun mukaan. Kaikkia sävyjä ei välttämättä ole saatavilla jatkuvasti.

Yksiväristen lankojen sävyt ovat semi-solideja, eli värin tummuusaste hieman vaihtelee. Langassa saattaa olla myös värikylläisempiä kohtia. Vyyhtien sävyt vaihtelevat myös värjäyserän sisällä, joten eränumerointi on vain suuntaa antava. Suosittelemme raidoittamaan työtä kahdelta kerältä ja varaamaan työhön riittävästi lankaa kerralla. Tilatessasi useamman vyyhdin, pyrimme laittamaan sinulle saman värjäyserän lankoja, mutta aina se ei ole mahdollista. Silloin pyrimme katsomaan, että langat olisivat mahdollisimman samanlaisia. Epävarmoissa tilanteissa olemme yhteydessä sinuun ennen tilauksen hyväksymistä.

Pyrimme kuvaamaan kaikki langat mahdollisimman todenperäisesti. Kuvassa näkyvät vyyhdit ovat esimerkkejä värisävystä eikä lankoja kuvata aina uudelleen erän vaihtuessa. Saamasi vyyhti ei siis välttämättä ole sama kuin kuvassa. Muistathan myös, että näyttö saattaa vääristää sävyjä. Tuotannollisista syistä lanka saattaa sisältää solmuja.

Lähetämme omista Pom Pom -langoistamme mielellämme tarvittaessa pienet värimallit veloituksetta. Voit tilata mallit muun tilauksen yhteydessä mainitsemalla asiasta verkkokaupan kassan kommenttikentässä tai voit tilata mallit myös sähköpostilla: shop@pompom.fi. Kerro viestissä missä lankapohjassa ja värissä mallin tai mallit haluat.

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#pompomsuomasingle