Neulottu Kalevala – Knitted Kalevala | FI/EN

37,00 

 

 • Tekijä: Jenna Kostet
 • Kustantaja: Laine Publishing Oy
 • Kieli: suomi ja englanti
 • 176 sivua, kovakantinen
 • 18 neulemallia (12 paitaa, 2 takkia, 2 sukat, 1 lapaset ja 1 pipo)
 • Paino: noin 735 g
 • Koko: 18,8 x 24 x 1,95 cm
 • Painettu kirja ei sisällä digitaalista versiota. Kaavioille tarjotaan latauskoodi, jonka avulla kaaviot voi ladata pdf-muodossa.
 • Painettu Latviassa
 • Julkaisupäivä: 11.11.2022
 • Errata löytyy Laine Publishingin verkkosivulta suomeksi ja englanniksi

Kirjaa löytyy suomeksi sekä englanniksi. Valitse kieliversio alasvetovalikosta.

Miltä näyttää kansanrunous neulottuna? Miten villapaita voi olla samaan aikaan vaate ja kertomus? Odotettu Neulottu Kalevala -kirja on upea teos, joka vie lukijan matkalle Kalevalan ja niistä inspiroituneiden kirjoneuleiden maailmaan ja vastaa edellä esitettyihin kysymyksiin.

Jenna Kostetin Neulottu Kalevala -kirja (englanniksi Knitted Kalevala) sisältää 18 Kalevalan runoista innoituksensa saanutta neuleohjetta, kuten Suolaulu-paidan, Joukahainen-sukat ja Pohjolan neito -takin. Niiden taidokkaat kirjoneulekuviot ovat saaneet vaikutteita suomalaisista, skandinaavisista ja baltialaisista perinneneuleista. Neuleissa näkyvät itämerensuomalaiset myyttiset kertomukset, muinaiset symbolit, uskomusolennot ja luonto. Samalla ne tarjoavat kotimaisen vastineen huippusuosituille islantilaisneuleille.

Kaikki Neulottu Kalevala -kirjan neuleet neulotaan yhtenä kappaleena, ja kirjoneuleissa käytetään vain kahta väriä kerrallaan – siksi ne onnistuvat myös vähemmän kokeneelta neulojalta. Ohjeissa hyödynnetään monipuolisesti sekä ohuempia että paksumpia lankoja, ja neulojalle tarjotaan useita lankavaihtoehtoja.

Kirjasta löytyy kaksi Pom Pomin omalle Linnea DK -langalle suunniteltua ohjetta: Pohjola ja Ilmatar -paidat. Pohjola on helmasta aloitettu väljä kirjoneulepaita. Paidan yläosa ja kapeat hihat neulotaan joustinneuleena. Ilmatar taasen on ylhäältä alas neulottu villapaita, jossa on kaarrokkeessa kirjoneulekuvio. Helmassa on halkio, ja takaosa on etuosaa pidempi. Tämä luo ilmavan ja kevyen vaikutelman. Ylellisestä villa-pellava-langasta neulottu paita on täydellinen kesäiltojen vaate.

Lisäksi suosittelemme kurkkaamaan kirjasta paksulle ja hyllystämme löytyvälle norjalaiselle villalanka Vamsille suunnitellun Iku-Turso -paidan, joka koristaa myös kirjan kantta. Iku-Turso on paksu, ylhäältä alas neulottu villapaita, jossa on kirjoneulekuviota kaarrokkeessa, helmassa ja hihansuissa. Villapaidan voi neuloa ohjeen mukaisesti kolmella värillä tai käyttää päävärin lisäksi vain yhtä kuvioväriä. Paidan korkea, taitettava kaulus neulotaan vasta lopuksi. Lämmin, paksusta langasta neulottu paita sopii hyvin vaikka takin korvaajaksi pakkaskeleillä.

Kattavan listan muistakin kirjan neulemalleista sekä niihin sopivista langoista löydät alta klikkaamalla.

Jenna Kostet (@ihtiriekkoknits) on kirjailija ja neulesuunnittelija, joka tunnetaan useasta hittineuleestaan, kuten Suolaulu-paidasta. Hän on opiskellut Turun yliopistossa kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja julkaissut useita historiallisia romaaneja ja lastenkirjoja. Neulesuunnittelussa Jennalle tärkeää ovat tarinat, perinteen jatkaminen ja luovuuden ilo.

 

NEULEMALLIT, NIISSÄ KÄYTETYT LANGAT & SOPIVAT KORVAAJAT

Klikkaa tästä tarkempiin tietoihin!

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#neulottukalevala & #knittedkalevala