Laine Magazine 11 - Meirami/Marjoram | FI/EN

25,00 

 

 • Lehti on pehmeäkantinen
 • Lehti ei sisällä latauskoodia, eikä sitä julkaista digitaalisessa muodossa laisinkaan
 • 148 sivua
 • Painettu Virossa
 • Ilmestymispäivä 7.5.2021
 • Errata löytyy Laine Magazinen verkkosivulta suomeksi ja englanniksi

Lehteä löytyy sekä suomeksi että englanniksi. Valitse kieliversio alasvetovalikosta.

Poista

Laine Magazine nro 11 – Meirami / Marjoram sisältää 11 upeaa ohjetta, joiden suunnittelijat ovat Stella Ackroyd, Christelle Bagea, George Cullen, Jonna Hietala, Gudrun Johnston, Marianne Munier, Paula Pereira, Eri Shimizu, Nataliya Sinelshchikova ja Stephen West. Laineen 11. numero on kuvattu Puutarhakeskus Viherpajalla Vantaalla.

Lisäksi lehdestä löytyy:

 • Lady Dye Yarns -lankayrityksen perustajan Diane Iveyn haastattelun (kirj. Jeanette Sloan)
 • artikkeli Knitrino-älypuhelinsovelluksesta
 • artikkeli Yarningham-neuletapahtumasta (kirj. Jeanette Sloan)
 • Päivi Kankaron artikkeli neulonnan ja kognitiivisten kykyjen yhteydestä
 • brittiläisen Jeanette Sloanin kolumni
 • herkullisia reseptejä
 • kirja- ja tuote-esittelyjä

OHJEET, SUUNNITTELIJAT JA KÄYTETYT LANGAT:

1) & 2) Visiting – Stella Ackroyd (2 eri ohjeversiota: neuletakki ja -pusero)
Visiting-ohje on saatavilla kahdessa eri versiossa, villatakkina tai -paitana. Stella Ackroydin tavoitteena oli luoda klassinen jokapaikanneule – sellainen, jonka haluaa pakata mukaansa viikonloppureissulle.

Visiting neulotaan kauniilla pintaneuleella, ja siinä on v:n muotoinen kaula-aukko sekä puolittainen huivikaulus. Malli on väljä ja laatikkomainen, mutta taidokkaat muotoilut varmistavat, että se ei pussita vääristä kohdista. Etu- ja takakappaleet neulotaan tasona alhaalta ylöspäin. Olkapäät yhdistetään toisiinsa kolmen puikon päättelyllä, ja hihojen silmukat poimitaan kädentieltä.

Stella halusi käyttää ohjeessa aran-vahvuista lankaa, jotta neule olisi lämmin mutta ei liian muhkea. Voit kiinnittää myös napit villalangalla, kun purat siitä yhden säikeen ompelulangaksi. Näin neuleen ilme pysyy yhdenmukaisena.

Langat: Baa Ram Ewe Winterburn Aran ja Sandnes Garn Alpakka Ull

3) Litha – Christelle Bagea
Christelle Bagean muistoissa kesä tiivistyy yhteen tuoksuun: kypsyviin viljapeltoihin Normandian maaseudulla, jossa hän vietti lapsuutensa. Pitkät kesäillat maalla toimivat inspiraationa myös Litha-sukkiin.

Sukat neulotaan kärjestä alkaen magic loop -tekniikalla. Niissä on lyhennetyillä kerroksilla neulottu kantapää, jonka Talon Souligné -nimisen tekniikan Christelle on kehittänyt. Tähkäkuvio kulkee pitkin sukan terää ja vartta. Sivuilla olevien yksinkertaisten pitsiosioiden ansiosta ohje muokkautuu helposti eri kokoihin.

Valmiit sukat kannattaa pingottaa, jotta kuvio nousee kunnolla esiin. Käytä sukkiin fingering-vahvuista sukkalankaa vaaleassa maanläheisessä sävyssä.

Lanka: Tricot & Stitch Extrafine Fingering

4) Sea Mist – George Cullen
Sea Mist on epäsymmetrinen kolmiohuivi, jossa vuorottelevat pitsi- ja patenttineule. George Cullen sai inspiraation huiviin Lounais-Englannissa sijaitsevasta Cornwallista, jonka karun kauniissa rantamaisemissa hän viettää usein lomiaan. George halusi vangita huiviin sen hetken, kun sumu nousee merestä ja kietoutuu kallioihin.

Huivin jujuna on erilaisten materiaalien yhdistelmä: jämäkkä, maanläheinen lanka toimii kauniisti ohuemman ja kevyemmän parina. Kunhan saat kiinni rytmistä, huivin eri osiot ovat melko suoraviivaista neulottavaa. Varmista, että kuviot asettuvat kohdilleen, vaikka silmukkamäärät muuttuvat.

Vahvat värikontrastit toimivat huivissa kauniisti, mutta voit myös tehdä sen yksivärisenä, jolloin mielenkiinto tulee eri neulepintojen vaihtelusta.

Langat: Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight ja Onion Silk + Kid Mohair

5) Lento – Jonna Hietala
Lento on yksinkertainen ja ajaton paita, joka muistutti Jonna Hietalaa kotoisista maisemista: mäntymetsistä, mökkilaitureista ja hiekkateistä. Jonna neuloi paitaa varten muutamia eri mallitilkkuja, mutta päätyi lopulta löyhään sileään neuleeseen – siten paita pysyy kevyenä mutta on silti lämmin.

Paita neulotaan ylhäältä alas suljettuna neuleena. Raglankaarroke muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla, ja kaarrokkeen jälkeen työ jaetaan vartaloon ja hihoihin, jotka neulotaan suljettuna neuleena.

Lento neulotaan kaksinkertaisella langalla. Valitse omat suosikkisävysi ja leikittele väriyhdistelmillä!

Langat: La Bien Aimée Merino Singles ja Kumo

6) Blåsippa – Gudrun Johnston
Blåsippa on lyhyt, laatikkomallinen pitsineule, jossa on vajaamittaiset hihat. Gudrun Johnston törmäsi puseron mallineuleeseen kirjassa, ja se oli hänestä samanaikaisesti sekä herkkä että näyttävä.

Neuleen etu- ja takakappaleet neulotaan tasona alhaalta ylöspäin, ja hihojen silmukat poimitaan niiden reunasta. Kavennukset ennen hihan suita tekevät hihoista pussimaiset. Paidan pitsikuvion taustalla on sileä nurja neule, ja sen työstäminen onnistuu parhaiten teräväkärkisillä puikoilla.

Vaikka neuleen onkin tarkoitus olla väljä, valitse lanka, joka ei venähdä liikaa pingotettaessa. Mallineuleen sininen sävy on yksi Gudrunin omista suosikeista, ja siitä tulee myös paidan nimi – Blåsippa eli sinivuokko.

Lanka: Brooklyn Tweed Loft

7) Yöllä – Marianne Munier
Yöllä on sileällä nurjalla neuleella neulottu villatakki, jonka olkalinjaa ja hihaa koristavat kierretyillä silmukoilla tehdyt palmikot. Villatakin juju on sen rakenteessa: väljän mallinen takki istuu kauniisti monenlaisille vartaloille.

Marianne Munier halusi valita neuleeseensa pyöreän ja pehmeän villalangan, joka laskeutuu kauniisti. Sininen sävy on monikäyttöinen – tätä villatakkia on helppo yhdistellä erilaisiin vaatekappaleisiin.

Lanka: La Bien Aimée Merino Sport

8) Trelissa – Paula Pereira
Trelissa on ylhäältä alas ilman saumoja neulottu pusero, jonka kaarrokkeessa neulotaan sileää neuletta suljettuna neuleena. Vartalo-osaa koristaa mohairlangalla tehty kirjoneulekuvio, johon nurjat silmukat muodostavat kauniin pinnan. Mohairkuvioiden takana kulkevat langanjuoksut pitävät huolen siitä, että paidasta ei tule liian läpinäkyvä.

Paita on malliltaan ”petite boxy”. Sen vartalo-osa on väljä mutta ei niin iso kuin perinteisessä laatikkomallisessa paidassa. Kaarroke ja hihat ovat hyvin istuvat. Jos haluat villapaidasta pidemmän, voit neuloa enemmän kerroksia ennen kirjoneuletta tai jatkaa kirjoneuleosuutta. Paita on kuvattu kahdella eri väljyydellä (tyköistuva ja väljä). Ohjeessa annetaan suositeltu väljyys, mutta voit valita koon toiveidesi mukaan.

Langat: Fru Valborg Merino Singles ja Fuzzy Mohair

9) Keseran Pasaran – Eri Shimizu
Eri Shimizu saa inspiraatiota neuleisiinsa luonnosta ja arkisista maisemista. Idea Keseran Pasaraniin – ylhäältä alas neulottavaan raglanhihaiseen puseroon – tuli keväisestä niitystä. Eri kuvitteli mielessään kevyen ja herkän neuleen, joka muistuttaa voikukan hahtuvia.

Paidan pinnasta tuli ilmava neulomalla se kaksinkertaisella langalla: sataprosenttisella silkillä ja silkki-mohair-sekoitteella. Kierretyllä joustinneuleella tehty pusero toimii hyvin sekä mekon päällä että farkkujen tai chinoksien parina. Jos päättelet langat mahdollisimman huomaamattomasti, voit käyttää Keseran Pasarania myös nurinpäin – neulepinta näyttää nimittäin kauniilta myös nurjalta puolelta.

Langat: Ito Yarn Kinu ja Sensai

10) Theia – Nataliya Sinelshchikova
Theia on lyhythihainen väljä paita, jonka kaksivärinen, auringonsäteitä muistuttava pinta syntyy nostetuilla silmukoilla. Neule on saanut nimensä kreikkalaisen mytologian jumalattarelta Theialta, jonka lapset olivat Helios (aurinko) ja Selene (kuu).

Neulominen aloitetaan helman taitetusta reunuksesta, vartalo neulotaan suljettuna neuleena ja olkaosiot tasona. Lopuksi v-pääntielle ja kädenteille neulotaan taitetut reunukset. Pehmeän alpakan ja mohairin sekoitus tekee neulepinnasta lämpimän, kevyen ja kauniisti laskeutuvan, joten se toimii hyvin pudotetun olkalinjan kanssa. Käytä Theiaa vaikkapa kauluspaidan päällä tai takin alla.

Langat: John Arbon Textiles Alpaca Supreme Sport / Heavy 4ply ja Isager Silk Mohair

11) Suriously Holey Wrap – Stephen West
Suriously Holey Wrap on leveä ja pehmeä, suorakaiteen muotoinen patenttihuivi, joka leikittelee yhdistelemällä eri lankalaatuja. Liioitellun suuret patenttilisäykset luovat huiviin suuria reikiä, jotka muodostavat ikään kuin vesiputouksia pitkin huivin pintaa. Kavennukset tasapainottavat langankiertolisäyksiä, ja huiviin muodostuu aaltoileva kuvio.

Muodoltaan yksinkertaisen huivin juju tulee väriyhdistelmästä. Koska sama kuvio toistuu pitkin huivia, tällä ohjeella on kätevä harjoitella kaksivärisen patentin neulomista. Anna rentouttavan mallineuleen viedä mennessään!

Langat: Qing Fibre Yak Single ja Melted Baby Suri


Laine on kolme kertaa vuodessa ilmestyvä laadukas bookazine-tyyppinen neulelehti, joka ammentaa vaikutteita arjen kauneudesta – luonnon rauhasta ja suurkaupungin hulinasta, äidin vanhoista kaarrokeneuleista ja modernista katutyylistä. Lehden mallit ovat ajattomia mutta samalla kansainvälisen neulemuodin ytimessä. Kukin numero sisältää ohjeita maailman johtavilta neulesuunnittelijoilta, mielenkiintoisia tarinoita käsityön maailmasta, sesonginmukaisia reseptejä ja vahvaa visuaalista tarinankerrontaa.

Lehti sisältää myös mielenkiintoisia haastatteluja ja artikkeleita, kesäisiä ruokaohjeita, kirja-esittelyitä ja toimituksen suosituksia. Laine-lehti on ilmestynyt englanninkielisen version lisäksi suomeksi numerosta 10 lähtien.

SKU N/A Osastot ,