Kokko MKAL -lankasetti

44,50 

 

  • Lankasetti Kokko-mysteerihuiviin, sis. 5 kerää eli 250 g lankaa
  • Lanka: Pom Pom Juno, sport-vahvuinen 100% kierrätysvilla
  • Yhden kerän koko: 50 g / 175 m
  • Hoito-ohje: käsinpesu ja tasokuivaus
  • Lanka on kehrätty Ranskassa

Kokko MKAL -lankasetti sisältää langat Heidi Alanderin vuoden 2022 adventtimysteerihuiviin. Kolmevärinen Kokko-huivi on suunniteltu Pom Pomin omalle kierrätysvillasta valmistetulle Juno-langalle, ja me kokosimme kolme ihanaa ja erilaista lankasettiä huivia varten.

Suomalaisessa mytologiassa kokko on tulinen ja rautainen lintu, suuri ja vahva, toisinaan valtavanakin kuvattu. Kalevalassa seppä Ilmarinen takoo kokkolinnun, ja Louhi muuttuu itse kokoksi. Kokkolintu myös pelastaa Väinämöisen vedestä.

SETIT

Kukin Kokko MKAL -lankasetti sisältää 250 grammaa Juno-lankaa: yhden 50 gramman kerän väriä A ja kaksi kerää kumpaakin väriä B ja C. Mikäli olet seikkailunhaluisella tuulella, voit kääntää värien B ja C järjestyksen myös toisin päin. Setti 1 on suunnittelijan oma värivalinta huiviin. Lankasettejä on saatavilla rajoitettu määrä.

Setti 1
Väri A Harvest Moons (yksi kerä)
Väri B My most trusted friend (kaksi kerää)
Väri C The hazel shells (kaksi kerää)

Setti 2
Väri A Evening fog on the pond (yksi kerä)
Väri B This is the secret (kaksi kerää)
Väri C To sit in silence (kaksi kerää)

Setti 3
Väri A To sit in silence (yksi kerä)
Väri B The hazel shells (kaksi kerää)
Väri C Where the reeds sway (kaksi kerää)

Mikäli haluat neuloa Kokko-huivin Junosta, mutta valita siihen omat värit, löydät langan täältä. Sivulla on myös useita ehdotelmia väriyhdelmiksi.

OHJE

Huomioithan, että Kokko MKAL -lankasetti ei sisällä mysteerihuivin neuleohjetta vaan voit ostaa sen Heidi Alanderin eli Sadelma Knitsin Ravelry-kaupasta. Osta ohje tästä!

Ohje on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Ravelrysta löytyy myös tarkemmat ennakkotiedot huiviohjeesta. Ohjetta koskevat kysymykset voi laittaa suoraan Heidille Instagramissa @sadelmaknits tai sadelmaknits @ gmail.com.

Mysteerineulonta alkaa 1.12.2022. Jo seitsemättä kertaa järjestettävää adventtimysteerihuivineulontaa voi seurata ja jakaa somessa tagilla #kokkomkal.

MKAL tulee sanoista Mystery Knit Along, eli kyseessä on yhteisneulonta, jossa ohje paljastuu neulojille pala kerrallaan ja lopputulos on selvillä vasta valmiin neuleen myötä. Kokko-huivin ohje ilmestyy kymmenenä osana seuraavina päivinä joulukuussa: 1., 3., 5., 7., 9., 11., 13., 15., 17. ja 19. päivä.

 

Lenti lintunen Lapista, kokkolintu koillisesta.
Ei ole kokko suuren suuri eikä kokko pienen pieni:
yksi siipi vettä viisti, toinen taivasta lakaisi,
pursto merta pyyhätteli, nokka luotoja lotaisi.
– Kalevala, seitsemäs runo

KURKKAA INSPIRAATIOTA INSTAGRAMISTA

#kokkomkal#sadelmaknits & #pompomjuno