OHJE: Taskut Monday-mekkoon

Ompele sivutaskut Monday-mekkoon. Printtaa taskun kaava ja tartu rohkeasti toimeen. Näillä ohjeilla onnistut varmasti vaikka ompelisit taskut ensimmäistä kertaa. Ohjetta soveltamalla ompelet taskut myös mihin tahansa sivusaumalliseen mekkoon.
Taskut Monday-mekkoon

Ennen kuin aloitat, tarvitset Monday-mekon ompelukaavan

Monday-kaava on paperille valmiiksi painettu mekkokaava, joka sopii hyvin myös aloittelijoille. Kaavasta löytyvät koot 32–58, ja se sisältää ompeluohjeet.
HELPPO

Sivutaskujen ompelu onnistuu tulostettavan taskukaavan avulla. Lataa omalle koneellesi kaava alla olevasta linkistä. Kaava on pdf-muodossa oleva tiedosto, jonka voit tulostaa omalla kotitulostimellasi. Muista tulostaa kaava 100% koossa eli skaalaamatta sen kokoa.

Sitten hommiin. Seuraa Monday-mekon kaava-arkin mukana tulleita ohjeita kaavojen ja kankaan leikkuusta. Seuraavaksi tee mekon ompeluohjeesta vaihe 1 (eli huolittele ohjeessa mainitut kohdat) ja aloita sitten taskujen ompelu.

  1. MITTAA mekon sivusaumoissa kainalosta alaspäin 22 cm sekä etu- että takakappeleella. MERKITSE kohta vaatturin liidulla tai leikkamalla pieni 2 mm hakki. Tämä on taskunsuun yläreunan paikka. Mittaa merkistä alaspäin 15 cm. Tämä on taskunsuun alareuna, merkitse myös se.

  2. ASETA taskukappaleet mekon etu- ja takakappaleille, oikeat puolet vastakkain, hakkimerkit kohdakkain. OMPELE tasku kiinni miehustaan 1 cm saumanvaralla koko taskukappaleen matkalta. HUOLITTELE saumavarat yhteen.

  3. Käännä ja SILITÄ saumanvarat taskukappaleen puolelle. TIKKAA saumanvarat taskun puolelle läheltä saumaa, vaatteen oikealta puolelta. Aloita tikkaus taskunsuun yläreunan hakkimerkistä ja lopeta alareunan hakkimerkkiin. Voit tarvittaessa merkata kohdat vaatturin liidulla tai nuppineuloilla vaatteen oikealle puolelle. HUOM! Tikkaus tulee läpi vain taskukappaleesta ja saumavaroista, ei mekkokappaleesta! (KS. Kuva 1.) Tikkaa kaikki taskukappaleet samoin.

  4. ASETA mekon etu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain. Kohdista sivusaumat, kainalot, taskut ja helma tarkasti. Käytä apuna nuppineuloja. OMPELE sivusaumat ja samalla taskupussit 1 cm saumanvaralla. Aloita kainalosta ja etene taskupussien ympäri helmaan. (Ks. KUVA 2.) HUOLITTELE saumanvarat yhteen.

  5. OMPELE taskunsuu. Aloita taskunsuun yläreunasta, sivusauman ompeleesta ja etene hakkimerkille asti noin 5 mm etäisyydellä taskunsuun ompeleesta. Tee samanlainen ommel taskunsuun alaosaan. (Ks. KUVA 3.)

  6. Käännä mekko oikein päin ja taskupussit mekon sisälle. SILITÄ tasku ja saumavarat etukappaleen puolelle. Voit vielä halutessasi tehdä lyhyet noin 5 mm tikkaukset taskunsuun ylä- ja alareunoihin, mekon oikealta puolelta, jotta tasku pysyy etukappaleen puolella.

  7. Jatka mekon ompelua mekon ompeluohjeesta kohdasta 2. Kohdan 3. voit hypätä yli, sillä sivusaumat on jo ommeltu.

 

Olemme otettuja jos jaat mekostasi kuvan someen tunnisteella #mondaymekko tai #pompommondaydress