Kässäystävämme: Liinu

Kässäystävämme on Pom Pomin oma ystäväkirja, jossa ääneen pääsevät käsityöalalla työskentelevät upeat osaajat.

Ensimmäisenä vuorossa on meidän Liinu, joka on Kässäkerho Pom Pomin perustaja. Liinulla on pitkä ura yrittäjänä, ja polku on koko ajan kulkenut kohti käsityöläisyyttä.

1. Minua kutsutaan Liinuksi, vaikka oikea nimeni on Karoliina.

2. Työskentelen Kässäkerho Pom Pomissa yrittäjänä. Teen kaupalla kaikkea mahdollista siivouksesta kirjanpitoon. Suunnittelen myös koko ajan jotain uutta. Värjään myös kaikki Pom Pom -langat liikkeemme alakerrassa sijaitsevassa värjäysstudiossani.

3. Polkuni tähän työhön on ollut piiiitkä. Olen aina harrastanut käsitöitä, se tulee verenperintönä. Koulutukseltani olen verhoilija. Neulomisen lisäksi olen tehnyt vuosien mittaan ainakin himmeleitä, kirjansidontaa ja paperimassajuttuja. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2006 ja näihin vuosiin on mahtunut paljon. Olen pyörittänyt sisustuskauppaa, suunnitellut ja markkinoinut ekopesuaineita, kirjoittanut ja kuvannut juttuja sisustuslehtiin ja tehnyt erilaisia mainoskuvaustailauksia. Kaikki tämä kokemus nivoutui yhteen 2016 ja päätin neulehurmiossa perustaa unelmieni kässäkaupan, jossa yhteisöllisyyden ja laadukkaiden materiaalien lisäksi visuaalisuudella on hyvin tärkeä sija.

4. Top 3 -käsityötekniikat mielestäni ovat neulonta, kehyskudonta ja kaikenlainen askartelu.

5. Neulomaan minut opetti ehkä äiti tai mummi, kun olin lapsi, en muista tarkkaan. 

6. Suosikkimateriaalini on (rouhea) villa ja pellava, mieluiten yhdessä.

7. Ihanin käsityö, jonka olen tehnyt on Ystävä-villatakki Suoma Single DK:sta tai Yume-paita neulottuna yhdessä Isagerin Triosta ja Alpaca 1:stä.

8. Käsitöiden lisäksi rapsuttelen Martta-mäyräkoiraa ja kuuntelen äänikirjoja (neuloessa!). Tykkäisin myös puutarhahommista, mutta tuntuu, että sille on tällä hetkellä liian vähän voimia.

9. Kaikista käsityöihmisistä eniten ihailen ehkäpä Laine Magazinen päätoimittajaa Hietalan Jonnaa. Hänen uraansa, intohimoaan ja rohkeuttaan on ollut todella suuri ilo seurata.

10. Haluaisin vielä oppia ainakin vaikka mitä! Tuftaamaan ja kirjomaan nyt ainakin.

11. Parasta kässäyhteisössä on ehdottomasti ihanan kannustava ilmapiiri.

12. Ennustan, että seuraava käsityöilmiö on kirjonta neuleiden viimeistelyssä.