Kässäystävämme: Annu

Kässäystävämme on Pom Pomin oma ystäväkirja, jossa ääneen pääsevät käsityöalalla työskentelevät upeat osaajat.

Viimeisenä pompomilaisena ystäväkirjaan kysymyksiin vastailee Annu.

1. Minua kutsutaan Annuksi vaan. Virallinen nimeni on Annukka, mutta sillä nimellä minua ei ole taidettu juuri koskaan kutsua.

2. Työskentelen Pom Pomissa pääasiassa taustalla, minua siis harvemmin nähdään myymälällä. Pääasiassa valokuvaan ja tuotan sisältöä someen, ja teen graafista suunnittelua.

3. Polkuni tähän työhön on ollut mutkikas, mutta jälkikäteen katsottuna kuitenkin melko looginen. Yrittäjänä olin pitkään yhdessä Liinun kanssa pyörittäen mm. sisustusliikettä. Pom Pomissa olen ollut mukana lähes alkumetreistä lähtien eli pian kuusi vuotta.

4. Top 3 käsityötekniikat mielestäni ovat neulominen ja virkkaaminen. Ompelustakin tykkään, mutta olen huomannut että olen ehkä vähän liian suurpiirteinen siihen hommaan 🙂

5. Neulomaan minut opetti varmaankin äiti joskus lapsuudessa. Meillä oli kotona paljon käsityötarvikkeita, ompelukone, kankaita, lankoja yms. ja niitä sai vapaasti käyttää. Nuorena neuloin paljon, mutta sen jälkeen innostus hiipui vuosiksi, kunnes aikuisena löysin taas takaisin neulomisen pariin.

6. Suosikkimateriaalini on kuohkea ja rouhea lampaanvilla sekä pehmeä pellava, yhdessä ja erikseen ja joka paikassa <3

7. Ihanin käsityö, jonka olen tehnyt on yleensä aina se viimeisimmäksi valmistunut. Viime aikoina eniten on tullut pidettyä The Egwene -villatakkia, jonka neuloin luonnonvalkoisesta, värjäämättömästä Suoma Single DK:sta.

8. Käsitöiden lisäksi rakastan valokuvaamista. Sydämeni sykkii tummasävyisille, runollisille ja melankolisille kuville. Yritän myös kasvattaa kesäisin kukkia, vaihtelevalla menestyksellä 🙂

10. Kaikista käsityöihmisistä eniten ihailen neulojia, jotka pitävät lähimmäistensä varpaat lämpiminä ja villasukkavarastot ajantasalla <3

11. Parasta kässäyhteisössä on ehdottomasti yhteishenki ja kannustavuus sekä uudet tuttavuudet ja kaverit jo vuosien takaa.

12. Ennustan, että seuraava käsityöilmiö on virkkaaminen! Hieman virkkaus-sceneäkin seuranneena on tullut huomattua, että virkkaus ja virkkaussuunnittelu on tänä päivänä paljon muutakin kuin pelkkiä isoäidinneliöitä. Odotankin uuden aallon virkkausbuumia! Sillä välin yritän itsekin opetella virkkaamaan paremmin.